Retur produse

DREPTUL DE RETRAGERE

Potivit legislatiei in vigoare (OUG nr 34/2014), Consumatorul (persoana fizica) are dreptul să sa renunţe la produsele cumparate, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Cheltuielile de transport sunt suportate de catre consumator, iar modalitatea de transport trebuie astfel ales, incat sa asigure returul produselor in siguranta si fara a cauza deteriorari de orice fel produselor. In vederea pregatirii transportului de retur, consumatorul va ambala produsul in acelasi fel in care a fost livrat de catre Vanzator, fara a fi obligatoriu pastrarea sau refolosirea ambalajului original.

In caz de retur, Clientul va notifica in scris TECNOMIR de intentia sa de retragere din contract, prin transmiterea catre TECNOMIR a formularului de retur, in cadrul termenului de retragere, calculat din ziua livrarii.

Nu acceptăm retururi la  adrese neconfirmate de catre TECNOMIR sau cu ramburs sau dupa expirarea termenului de retragere.

CLIENTII trebuie sa mentioneze în formularul de retur dacă doresc rambursarea banilor si sa indice contul bancar sau schimbarea produsului, cu mentionarea produsului dorit in schimb.

 În cazul în care nu se respecta condiţiile de retragere (retur) mentionate in acest capitol, TECNOMIR nu va accepta returul.

ATENTIE: în cazul în care produsele a caror returnare se solicita prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgârieturi, lovituri, arsuri, componente sau accesorii lipsa sau nu sunt returnate in aceeasi stare in care au fost livrate catre CLIENT,  TECNOMIR  are dreptul de a decide respingerea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse de catre reprezentantii nostri.

 În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 14 de zile de la notificarea TECNOMIR privind returul, cu conditia ca produsele sa fie receptionate de catre TECNOMIR, in cadrul acestui termen. TECNOMIR va folosi aceeasi modalitate de plata ca cea folosita de Consumator initial, cu excepţia cazului în care consumatorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată şi cu condiţia de a nu cădea în sarcina consumatorului plata de comisioane în urma rambursării.TECNOMIR nu este obligat să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care consumatorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de TECNOMIR.

Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii:

  • Sa returneze produsele ambalate corespunzator si fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat catre TECNOMIR decizia sa de retur.
  • Sa suporte doar costurile directe legate de returnarea produselor (dezasmblare, ambalare corespunzatoare, transport la adresa indicata de TECNOMIR).
  • Sa nu deterioreze bunurile prin manipulare, asamblare/montare, dezasamblare, ambalare, folosire, in caz contrar vor suporta costurile pt reparare, dupa ce produsele vor fi evaluate de catre TECNOMIR la receptie.
  • Sa transmita catre TECNOMIR si  fotografii cu starea produsului pentru a dovedi ca produsul nu a fost deteriorat dupa receptie.

 Exceptii: Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna (nu sunt acoperite de dreptul de retragere):

  • Produsele executate dupa specificatiile consumatorului;
  • Produsele distinct personalizate pentru consumator;
  • Produsele care, care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid.
  • Produsele debitate dupa cotele transmise de consumator;
  • Furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
  • Nu se pot returna produsele comandate online care sunt ridicate direct din magazine, intrucat nu este vanzare la distanta (online), ci clientul are posibilitatea de a verifica produsul inainte de achizitia propriu-zisa.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, TECNOMIR are dreptul de a respinge solicitarea de retur, de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. nr 34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Renuntarea la cumparare in mod repetat (cel putin doua ori) va putea fi considerata un abuz, iar SOCIETATEA are dreptul sa refuze o noua livrare catre acel CLIENT sau acea adresa.

Ai nevoie de ajutor?

Suntem aici si suntem pregatiti sa iti oferim sprijinul nostru, in baza unei experiente de aproape un deceniu de activitate in domeniul productiei si distributiei materialelor de constructii, amenajari si finisaje pentru interior si exterior. Trebuie doar sa ne contactezi, iar specialistii nostri vor raspunde cu profesionalism intrebarilor tale despre produsele comercializate de Tecnomir Grup, in cel mai scurt timp posibil.

Recomandări

OSB 3 KRONO 2500x1250x18mm Krono (vanzare la palet)
OSB 3 KRONO 2500x1250x18mm Krono (vanzare la palet)
Quickview
OSB 3 KRONO 2500x1250x10mm Krono (vanzare la palet)
OSB 3 KRONO 2500x1250x10mm Krono (vanzare la palet)
OSB 3 KRONO 2500x1250x10mm Krono (vanzare la palet)
Quickview
Quickview
Calorifer aluminiu Innovita 500mm, set 10 elementi, alb
Calorifer aluminiu Innovita 500mm, set 10 elementi, alb
Calorifer aluminiu Innovita 500mm, set 10 elementi, alb
Quickview
Placaj plop BG 2500x1250x12MM C/C
Placaj plop BG 2500x1250x12MM C/C
Quickview
Fakro
Soudal
Blachotrapez
Bostik
Bilka
Denbraven
doka