Achiziții responsabile

 Achizițiile responsabile sunt procesul de achiziție de bunuri și servicii într-un mod care este benefic atât pentru organizație, cât și pentru societate. Această abordare pune accent pe reducerea impactului asupra mediului, îmbunătățirea condițiilor de muncă și promovarea eticii de afaceri.

Angajamentele Tecnomir Grup privind sustenabilitatea materialelor pentru 2030 subliniază importanța aprovizionării responsabile și a sustenabilității furnizorilor pentru activitățile noastre de achiziții. În conformitate cu responsabilitatea noastră socială și de mediu, Codul nostru de conduită privind furnizorii stabilește standarde comparabile care sunt puse în aplicare prin inițiativa noastră globală de sustenabilitate a furnizorilor. Respectarea acestor standarde de către furnizori ne va permite să realizăm colaborări pe termen lung, lucrând pentru un viitor mai durabil și mai responsabil.

Scopul nostru:

Lucrăm în direcția unei abordări durabile pentru produsele și serviciile pe care le vindem și/sau le achiziționăm. Scopul nostru este de a crește transparența de-a lungul întregului lanț de aprovizionare, astfel încât să putem înțelege și măsura pe deplin amprenta noastră socială și de mediu și să îmbunătățim performanța de sustenabilitate a Tecnomir Grup. Prin această inițiativă orientată către furnizori, obiectivul nostru este de a stabili o bază de furnizori standardizată la nivel global în ceea ce privește sustenabilitatea, pentru a ne asigura că Tecnomir Grup își îndeplinește responsabilitatea în calitate de cumpărător.

 

Există multe beneficii ale achizițiilor responsabile. Acestea includ:

 • Reducerea costurilor: Achizițiile responsabile pot ajuta la reducerea costurilor prin selectarea de produse și servicii care sunt mai eficiente din punct de vedere energetic și durabile.
 • Îmbunătățirea mediului: Achizițiile responsabile pot ajuta la reducerea poluării și a consumului de energie, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra mediului.
 • Îmbunătățirea condițiilor de muncă: Achizițiile responsabile pot ajuta la îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații din întreaga lume prin selectarea de produse și servicii care sunt fabricate în condiții etice.
 • Promovarea eticii de afaceri: Achizițiile responsabile pot ajuta la promovarea eticii de afaceri prin selectarea de produse și servicii care sunt fabricate în conformitate cu standarde etice.

Există multe lucruri pe care organizațiile le pot face pentru a adopta achiziții responsabile. Acestea includ:

 • Dezvoltarea unei politici de achiziții responsabile: Politica de achiziții responsabile ar trebui să definească obiectivele organizației în ceea ce privește achizițiile responsabile și să furnizeze linii directoare pentru implementarea acestor obiective.
 • Educarea angajaților cu privire la achizițiile responsabile: Angajații ar trebui să fie conștienți de beneficiile achizițiilor responsabile și de modul în care pot contribui la acestea.
 • Selectarea furnizorilor care au o reputație de etică de afaceri: Organizațiile ar trebui să selecteze furnizori care au o reputație de etică de afaceri și care respectă standardele sociale și de mediu.
 • Evaluarea impactului achizițiilor asupra mediului și societății: Organizațiile ar trebui să evalueze impactul achizițiilor asupra mediului și societății și să ia măsuri pentru a reduce acest impact.

Achizițiile responsabile sunt o modalitate importantă pentru organizații de a avea un impact pozitiv asupra mediului, societății și economiei. Prin adoptarea achizițiilor responsabile, organizațiile pot economisi bani, îmbunătăți mediul, promova etică de afaceri și îmbunătăți condițiile de muncă.

 

 

Sediu central
G.Enescu no 58, 810544, Braila, Romania

 • Phone: +40 740 882 545
 • Shop:   +40 740 882 545
 • E-mail: info@tecnomir.ro
 • DUNS®: 53-322-3783

CONTACT

Asigurăm consultanță și oferim cele mai potrivite soluții tehnice și estetice.
Vă așteptăm cu informații detaliate.
 Luni-Vineri: 09:00 - 18:00

Sambata: 10:00 - 16:00

solsal.jpg